Na posten over tosti’s en pizza’s, was ik eigenlijk van plan om vandaag een stukje te schrijven over pannenkoeken. Maar dat doe ik niet, want dan zouden jullie denken dat er in Casa Cook & Book uitsluitend ongezond (maar wel home-made) fast food gegeten wordt.

Nee, dan nu beter even een verantwoord recept van een pasta met zalm (omega 3!). Hoe verantwoord! Dan zal ik verder zwijgen over het feit dat deze pasta sneller te bereiden is dan de pizza en de tosti en dat er een behoorlijke scheut slagroom in gaat… 😉

Tagliatelle met gerookte zalm en champignonsOp het eerste gezicht lijkt het misschien een merkwaardige combinatie (zalm met paddenstoelen en geroosterde tomaten), maar geloof me: dat is heerlijk!

Het recept komt uit “Zalm” van Paula Ahlsén Söder (Atrium).

Ingrediënten (2 personen)

150 gr tagliatelle
scheutje olijfolie
1 eetlepel roomboter
250 gr champignons, in dikke plakken
125 slagroom of kookroom
10 gr dille, fijngehakt
100 gr gerookte zalm, in repen
6 gedroogde tomaten, in grove stukken
20 gr geroosterde pijnboompitten
(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze

  • Tagliatelle met gerookte zalm en champignons_2Kook de tagliatelle in ruim (gezouten) water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af (maar vang een koffiekopje van het pastawater op), roer er een klein scheutje olijfolie door en zet even apart tot gebruik.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur en bak hierin de champignons tot ze een mooi bruin kleurtje hebben (ongeveer 5 minuten). Voeg de dille en de slagroom toe en laat de room even inkoken (zet het vuur iets lager). Als de saus de gewenste dikte heeft, kun je de pan kort van het vuur halen en de zalm en de tomaat erdoor scheppen.
  • Laat alles even verwarmen en voeg tenslotte de tagliatelle toe (verdun de saus eventueel een beetje met het opgevangen pastawater). Breng op smaak met zout en peper en strooi de pijnboompitten erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *