mulled-wine

Allereerst: ik wens jullie allemaal een fantastisch 2013! Moge het ons allemaal voor de wind gaan – in goede gezondheid!

Ten tweede: ik doe niet aan goede voornemens. Met mijn gebrek aan zelfdiscipline levert dat toch alleen maar frustraties op. Nou ja, één voornemen heb ik altijd: elke dag (mwah… bijna elke dag) een lekker glas wijn drinken. Valt reuze mee qua calorieën en is goed voor de spijsvertering – en genieten is belangrijk!
Op Nieuwjaarsdag deed ik direct goede zaken met deze mulled wine: een soort variant op glühwein, maar dan extra krachtig door de toevoeging van gin. Proost!

Het recept komt uit “Home made winter” van Yvette van Boven (Fontaine Uitgevers) en is ook terug te vinden in “Home made mini”.

Ingrediënten

2 flessen stevige rode wijn
sap en schillen van 3 mandarijnen
5 eetlepels kristalsuiker
4 laurierblaadjes
5 kruidnagels
6 kardemompeulen, gekneusd (of: 1½ theelepel kardemompoeder)
ongeveer ¼ versgeraspte nootmuskaat
3 steranijs
2 kaneelstokjes
per glas een scheut (circa 15 ml) gin

Bereidingswijze

mulled-wine_2

  • Neem een grote pan en verwarm hierin ongeveer een halve fles wijn. Knijp het sap uit de mandarijnen en voeg de schillen ook toe. Doe bovendien de suiker en alle specerijen bij de wijn.
  • Verhit de wijn tot net onder het kookpunt , zet het vuur wat lager en laat ongeveer 25-30 minuten trekken. Giet dan de resterende wijn erbij, verwarm opnieuw tot net onder het kookpunt en laat nog even 5 minuten trekken.
  • Serveer de mulled wine in hittebestendige glazen en voeg op het laatste moment een scheutje gin toe. Dit drankje houdt je gegarandeerd lekker warm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *