Het was een week met grote plannen en goede voornemens, waar maar bar weinig van terecht kwam: een verhaal over KPN-perikelen, printer-problemen en verbouwingstress…

Maandag

De week begint rustig met het normale ochtendwandelingetje en daarna ben ik de hele dag bezig met de webshop: bestellingen inpakken en het invoeren van nieuwe boeken. In dit geval zijn dat voornamelijk de Engelstalige kookboeken, waarvan ik aan het einde van de week de tweede partij in één keer online wil zetten. Meteen is duidelijk dat het een flinke klus wordt: voor vrijwel alle boeken moet ik nog veel doen (foto’s, beschrijvingen, inhoud). Gelukkig heb ik twee lieve vriendinnetjes die mij helpen met het invoeren van de basisgegevens van alle boeken – zonder hen zou ik compleet verloren zijn (want: nog maar (ruim) 2500 boeken achterstand met het invoeren van de boeken op voorraad…).
’s Avonds kook ik een recept van Susan Aretz: Oosterse groenten met rundergehakt, een gerecht dat ik inmiddels al vaak op tafel heb gezet. Daarna ga ik verder met de Engelstalige boeken. M’n geplande luie avondje kan ik wel vergeten.

Dinsdag

Direct na het ontbijt en de boswandeling stap ik in de auto en rijd ik naar de keukenleverancier in Duitsland. Ik ben er iets te vroeg en dus gebruik ik de tijd om nog even snel wat boodschappen te halen: Cini-Mini’s (don’t ask… waanzinnig slecht voor een mens en lékkerrrr), speltmeel, lijnzaadolie en remouladesaus. Dit zijn wel de vaste spullen die ik altijd in Duitsland insla, maar als ik meer tijd had gehad was ik ongetwijfeld met verse pasta (altijd enorme keuze), roomkaas (idem), cruesli (dito) en Zwieback met chocolade (zó fijn) naar huis gegaan. Toen ik Duitsland woonde, sleepte ik altijd spullen uit Nederland mee… en nu is het al jaren andersom.
Afijn, ik kwam dus voor de keuken. Na veel treuzelen heb ik toch besloten om op gas te gaan koken (in plaats van op inductie). Dit kan zonder problemen aangepast worden en vervolgens nemen we de nieuwe keuken kastje-voor-kastje en apparaat-voor-apparaat door. Het wordt móói! Aan het eind van de ochtend teken ik de opdrachtbevestiging en stap ik tevreden in de auto voor de terugreis.
’s Middags stort ik me opnieuw op de Engelstalige kookboeken en ’s avonds ga ik met twee vriendinnetjes eten bij Graaf Otto in Arnhem. Heerlijke avond!

De week van Riejanne 7 2017
Graaf Otto

Woensdag

In technisch opzicht is dit een spannende dag: de huidige WiFi in het Cook & Book-hoofdkantoor wordt stopgezet en daarna wordt het “oude” contract uit Arnhem weer tot leven geroepen. Beetje raar verhaal, maar dit bleek de beste oplossing. Hoe dan ook: tussen 12 en 14 uur wordt de monteur verwacht – alleen jammer dat de benodigde apparatuur nog niet aanwezig is. Er zijn 2 glasvezelkastjes (terwijl er maar 1 nodig is), maar er is geen nieuw modem (nog onderweg). Benieuwd hoe dat gaat aflopen…
Kort na 8 uur verdwijnt het netwerk en moet ik het doen met meldingen via de mobiele telefoon (4G). Ik breng de ochtend door met het fotograferen van de Engelstalige boeken en het uitpakken van leveringen die bezorgd worden en… dan is er opeens weer WiFi! Geen idee hoe dit mogelijk is, maar ik duik als een speer achter m’n laptop om nieuw verschenen kookboeken te gaan invoeren. Er moet nog een modem en een tv-ontvanger geleverd worden, maar als de koerier komt zit er alleen een modem in de doos. Ik flip bijna: dit is de 3e levering en nog steeds is het niet compleet. Dat moet ik eens proberen bij Cook & Book! (not).
Gelukkig komt er ’s middags (zoals afgesproken) een hele aardige monteur die de spulletjes (behalve dus die extra tv-ontvanger) aansluit en kalmeer ik weer een beetje. KPN belooft morgen dan toch écht de ontvanger te laten bezorgen.
Normaal tennis ik woensdagavond altijd, maar de banen zijn – ondanks de lente-temperaturen – nog steeds bedekt met sneeuw. Helaas, maar ik gebruik de tijd om lekker risotto met pesto te koken en nog even wat extra werk te doen.

De week van Riejanne 7 2017
Risotto met pesto
De week van Riejanne 7 2017
Stress…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag

Ik sta vroeg op (kwart voor 6), zodat er voldoende tijd is voor een rustig ontbijt (ik moet kalmpjes opstarten…) en een boswandeling (in het donker, beetje spooky) met de hond voordat ik vertrek naar Arnhem. Daar ga ik eerst naar Bakkerij Tom van Otterloo aan de Steenstraat. Ze verkopen daar, net als bij De Buutplek, een selectie kookboeken van Cook & Book (waarbij hier uiteraard de nadruk ligt op broodbakboeken).
Daarna heb ik een afspraak om nieuwe lenzen te laten aanmeten. Ter voorbereiding hierop draag ik al 2 dagen m’n oude bril en ik ben blij na de meting m’n lenzen weer in te kunnen. Het loopt een beetje uit, dus ik moet me haasten om op tijd bij ‘Anne & Max’ te zijn, waar ik koffie drink (ok… met caramel shortbread erbij…) en bijklets met een vriendinnetje. Daarna haal ik nog snel een paar boodschappen in de stad en dan moet ik echt naar huis… de webshop wacht!
Maar dan zit het wéér niet mee: de laptop blijkt de printer niet meer te kennen en ik besteed ruim 1½ uur aan digitaal gedoe. Op een gegeven moment vervloek ik alle apparatuur, verwijder de printer van m’n laptop en installeer de boel opnieuw. En dan werkt het weer. Had ik dit maar eerder gedaan…
Het goede nieuws van de dag is dat de extra tv-ontvanger aankomt; het slechte nieuws is dat de ontvanger de HD-kanalen niet kan ontvangen. En dus hang ik weer aan de telefoon / chat met KPN… maar het wordt opgelost en aan het einde van de middag lijkt alles in orde. Duimen dat het zo blijft!
Van pure frustratie pak ik een zak tortilla chips en maak ik nachos. Die niet goed smaken. Het zit een beetje tegen 😉
M’n plannen om ’s avonds nog wat te werken zet ik aan de kant en ik duik met een fles wijn op de bank. Ik ben er helemaal klaar mee.

De week van Riejanne 7 2017
Anne & Max

Vrijdag

Ik sta op met het goede voornemen om de wereld vandaag van de positieve kant te bekijken. Ik laat me echt uit het veld slaan door kleinigheden. Ik weet best wat de reden daarvan is: ik zie als een berg op tegen de verbouwing, de nieuwe keuken, de nieuwe vloer en alle samenhangende klusactiviteiten. Ik zal zó blij zijn als het achter de rug is, maar ja: dan volgen ook nog de 2 bovenverdiepingen… Niet aan denken! Gewoon alles stap-voor-stap aanpakken… Rome werd ook niet op één dag gebouwd 😉
Vandaag kom ik weer een stapje verder, want de keukenleverancier komt de keuken exact opmeten. Volgende week sturen ze dan een gedetailleerde tekening, die ik kan doorsturen naar de aannemer!
Verder werk ik vandaag aan het klaarmaken van de bestellingen en het voorbereiden van de Engelstalige kookboeken. Eigenlijk was het de bedoeling dat ze gisteravond al live zouden gaan, maar nu… ik zie het wel!
’s Middags werk ik vanuit het kantoor van Gert-Jan, ik bak een waanzinnig ongezonde plaatpizza met salami en ’s avond kijk ik naar een opgenomen aflevering van “The real housewives of New York City” – volslagen niveauloos en ik vind het een héérlijke serie!

De week van Riejanne 7 2017
Pizza met salami – nét iets te lang gebakken

Zaterdag

Na de boswandeling ga ik op pad voor een nieuwe pvc-vloer. Ik wandel binnen bij een vloerenspeciaalzaak en van de behandeling ter plaatse valt m’n mond open: er kan geen begroeting van af, niemand doet een poging mij te helpen en dus ik kijk een beetje rond en sta snel weer buiten. Arrogant + duur = kansloos. Dan maar naar de Praxis! Ik koop (grond)verf, kwasten en een schuurmachine en voel me een beetje Bobbie de Bouwer.
’s Middags doe ik nog wat boodschappen, maak een afspraak bij de plaatselijk woninginrichter waar ik vorige week wél vriendelijk geholpen werd en werk verder aan de webshop. ’s Avonds experimenteer ik met een recept voor gevulde zoete aardappel uit “Vers!” van Donal Skehan (binnenkort op het blog) en daarna heb ik afgesproken met een stel vrienden.

De week van Riejanne 7 2017
Gevulde zoete aardappel
De week van Riejanne 7 2017
Klussen maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag

De dag begint met een lange boswandeling – in de buurt, maar over volstrekt onbekende paden. Sinds een paar dagen heb ik de app ‘Topo GPS’ op m’n mobiel staan en hier staan zelfs de kleinste bospaadjes op! Nu is het dus geen probleem meer om een nieuwe route te lopen, want ik kan altijd zien waar ik ben. Aanrader!
Ik werk de hele dag aan de Engelstalige boeken, die uiteindelijk in de middag op de site kunnen. Daarna wacht nog wat promotiewerk via Facebook, Twitter en de nieuwsbrief en dan ga ik ontspannen in de keuken. Ik bak eerst een cake en daarna maak ik kip (gemarineerd in cognac) met paddenstoelen en parelgort. Waarbij ik tot de ontdekking kom dat er geen parelgort is… dus maak ik het gerecht met risoni – en dat smaakt ook prima!
’s Avonds kijk ik weer de aflevering van ‘Wie is de Mol?’ van zaterdagavond – en ja…. mijn Mol Diederik doet nog steeds mee!

De week van Riejanne 7 2017
Kip met paddenstoelenrisoni
De week van Riejanne 7 2017
Boswandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat was mijn week. Ik was best behoorlijk gefrustreerd omdat alles tegen zat, maar hopelijk gaat het vanaf nu beter. Ik ga nog even door met deze weekverslagen – en laat me vooral nog steeds weten wat je er van vindt (of wat je er niet goed aan vindt)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *