Het was best een volle week: behoorlijk wat afspraken en veel drukte rondom Cook & Book. Heel mooi! Al heeft dat er wel toe geleid dat er op dit moment – as we speak – nog een flinke stapel nieuwe boeken ligt te wachten op publicatie… Verder was ik er af en toe met m’n hoofd niet bij. Zo struikelde ik over m’n eigen voeten (boem!), liet ik m’n portemonnee bij de kapper liggen en vergat ik ook regelmatig om foto’s te maken.

Maandag

Zoals elke maandag staat vandaag vooral in het teken van het inpakken en versturen van bestellingen. Op een rustiger moment publiceer ik het weekoverzicht en qua avondeten heb ik het makkelijk: restjes van gisteren.

Dinsdag

Gisteren had ik al een vermoeden, maar vandaag weet ik het zeker: Djeco, webshophond extraordinaire, loopt wat moeizaam en hoogstwaarschijnlijk speelt de lichte hernia weer op. Ik wacht niks af, maar grijp de telefoon en bel de dierenarts. Een kwartier later zit ik in de auto om de pijnstillers op te halen. Medicijnen en rust voor het hondje – het is even niet anders. Overbezorgde dog mom? Het zal me een zorg zijn wat iedereen denkt, mijn hondje moet/gaat herstellen!
Weer thuis ga ik aan de slag met de bestellingen en de nieuw verschenen kookboeken. Uiteindelijk kan ik aan het einde van de middag een klein overzicht maken. Omdat ik geen boodschappen heb kunnen ophalen (gisteren computerstoring bij Jumbo en ook vandaag hebben ze het verprutst), is het avondeten een bijeengeraapt rommeltje: een pasta met een restje diepvriesspinazie, spekjes en tomatentapenade – en omdat het geen volledige maaltijd oplevert maak ik er wat kaascroissants bij. Zeg maar niks…

De week van Riejanne 40

Woensdag

De moed zinkt me een beetje in de schoenen: er wordt een enorme hoeveelheid nieuwe boeken afgeleverd en dat betekent dat ik flink zal moeten doorwerken om ze allemaal op de site te krijgen. Toch moeten ze eerst wachten: de bestellingen gaan (altijd) voor! Op het boodschappenfront is er goed nieuws: Jumbo is er zowaar in geslaagd om de zaakjes deze keer wél op de rit te krijgen en dus maak ik ’s avonds een aardappelpizza met ui, rozemarijn, veel Parmezaan en wat overgebleven spekjes.
’s Avonds mep ik op de tennisbaan tegen een bal en daarna lig ik vroeg in bed.

Donderdag

Het is de bedoeling om vandaag een flinke slag te slaan met de nieuwe boeken, maar daar komt nauwelijks iets van terecht. Da’s op zich goed nieuws, want het betekent dat ik druk ben met bestellingen 😉 Gelukkig slaag ik er wel in om eindelijk weer eens een blogpost te publiceren, over Jamie’s bonenschotel met tomaat en chipolata.
’s Avonds heb ik een afspraak bij m’n kapper in Arnhem (waar ik m’n portemonnee laat liggen en die zij gelukkig op tijd terugvinden – verder ben ik prima georganiseerd) en daarna eet ik even snel een broodje met een vriendinnetje.

Vrijdag

Ok, de nieuwe boeken! Nou… ’s ochtends is er bezoek en rond het middaguur voer ik een lang telefoongesprek… en daarna ga ik als een bezetene aan de slag. En dan schiet het ook lekker op! Aan het einde van de middag plaats ik een overzichtje en vervolgens ga ik de dozen inpakken die morgen meegaan naar Henri Bloem. Het thema is ‘wild’ en dus gaan de wild-, herfst- en wijnboeken mee.
Voor het avondeten maak ik pompoenrisotto en dat is – al zeg ik het zelf – waanzinnig lekker! Als er ooit weer een beetje regelmaat komt in de blogposten, zal ik dit recept zeker beschrijven. Daarna plof ik op de bank. Mijn geplande bezoek heeft wegens ziekte afgezegd en dat geeft mij de gelegenheid om een flinke eind te lezen in de nieuwe Dan Brown.

De week van Riejanne 40

Zaterdag

Na de ochtendwandeling met de kleine meneer (die praatjes voor tien heeft, met een pijnstiller achter z’n kiesjes) doe ik even wat administratie en daarna vertrek ik richting Henri Bloem. Daar ben ik de hele dag met m’n wildboeken (en nee, mevrouw, dat betekent dat er vandaag géén vegetarisch aanbod is…). Als ik rond 18 uur afgepeigerd thuis kom is de verleiding groot om een pizza te laten bezorgen, maar ik kan vol trots melden dat ik tóch gekookt heb. Kipfilet, aardappeltjes en sla – geen gastronomisch hoogtepunt, maar beter dan fast food. ’s Avonds zit ik opnieuw met m’n neus in “Origin” – een stuk spannender dan de kansloze missie van het Nederlands voetbalelftal.

De week van Riejanne 40

Zondag

Na het wandelingetje ga ik opnieuw administratie doen en daar blijf ik mee bezig tot ik ’s middags naar Arnhem ga voor het housewarmingsfeestje van een vriendinnetje. Ik blijf niet heel erg lang, want er ligt thuis nog flink wat boekhouding te wachten. Inmiddels weet ik dat ik daar doordeweeks eigenlijk niet aan toe kom en dus moet het in de weekenden gebeuren. Tussen de bedrijven door maak ik een hartige taart met ui en appel en die bevalt me buitengewoon goed. ’s Avonds heb ik dan nog m’n vaste date met Janny en Robèrt en daarna gaat – letterlijk en figuurlijk – vroeg het licht uit.

De week van Riejanne 40

De aankomende week heb ik wat minder afspraken buiten de deur en dat geeft me hopelijk de gelegenheid om de achterstand qua nieuwe boeken weg te werken. Jullie horen volgende week of dat gelukt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *