Een rustige week waarin vlijtig werd gewerkt: de bouwvakkers aan de aanbouw en ik aan de webshop. Hoewel… ik had meer plannen dan energie en dus probeerde ik vooral veel te slapen (gaap….).

Maandag

De week begint met de gebruikelijke ochtendrituelen: boswandeling na het ontbijt, bestellingen inpakken en verder werken aan de website. Halverwege de middag stop ik daarmee en vertrek ik naar Amsterdam voor de tweede avond van de cursus Foodjournalistiek. Net als vorige week heb ik rond 17 uur afgesproken met vriendinnetje Kyonne bij ‘The Pool’: dit restaurant zit in het gebouw van ‘The Student Hotel’ waar de cursus wordt gegeven. We eten een pizza en kletsen bij over de voortgang van Kyonne’s plannen (hierover later ongetwijfeld meer).
Het eerste deel van de cursus gaat vanavond over taalvaardigheid. Dit onderdeel wordt verzorgd door Joke Ligterink, docent taalbeheersing aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Al snel wordt duidelijk dat ik me enorm schuldig maak aan veel (heel veel) stijlfouten. Vanaf nu ga ik opletten dat ik geen zinnen laat uitlopen op ….. en bovendien wil ik géén uitroeptekens (!) meer gebruiken, want: ‘Uitroeptekens heb je alleen nodig als je niet goed schrijft’. Joke zegt niets over het gebruik van smileys, maar ik denk dat het duidelijk is dat ze dat volstrekt afkeurt 😉
Na de pauze neemt Klaartje Scheepers, hoofdredacteur van ‘ELLE Eten’, het woord. Ze vertelt over de historie van boeken en tijdschriften over eten en drinken, over de verschillende food magazines en over het belang van print vs online.
Als ik naar huis rijd, beland ik in de file vanwege een politiecontrole (bedankt, vrienden!) en ik ben pas laat thuis. Omdat er die avond zó veel besproken is en m’n hoofd daar nog vol mee zit, besluit ik toch eerst nog rustig wat te drinken en een beetje tv te kijken. Ik ga veel te laat naar bed – in elk geval veel te laat voor een ochtendmens als ik.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 11 2017
Pizza bij ‘The Pool’

Dinsdag

Voor vandaag heb ik een dag met 100% focus op de website gepland – en zo gebeurt het ook. Tussen de middag wandel ik met de hond naar de weekmarkt om groente en fruit te halen, maar verder zit ik vrijwel constant achter m’n laptop. Voor het avondeten maak ik een gerecht dat ik heel graag maak als ik niet veel tijd wil besteden: pizza met aardappel en rozemarijn. Weinig werk en érg lekker!
Ook ’s avonds werk ik nog even door, maar ik stop om het lijsttrekkersdebat op tv te kijken. Ik vind dat altijd erg interessant, maar in de praktijk valt het vaak tegen. Ach, met een wijntje erbij houd ik het best vol.
Inslaap-CD: Bob Dylan – The essential Bob Dylan (maar ik zet ‘m na 2 nummers uit omdat ik me stoor aan de mondharmonica…. geen idee waar dat vandaan komt).

De week van Riejanne 11 2017
Verse groentjes

Woensdag

Ik ben de hele dag zoet met het invoeren van de nieuwe boeken. Het lukt me niet om alles af te ronden, dus de laatste boeken moeten tot morgen wachten. Tussen de middag wandel ik (met hond, uiteraard) in een heerlijk zonnetje naar het stembureau. Daarna maak ik een eenvoudige versie van sticky rice met mango – en die is heerlijk!
Omdat ik ga tennissen, is er weinig tijd om te koken. Ik eet daarom (weer) pitabrood met humus. Ik vind humus zó lekker! Na de dubbelpartij (gewonnen) kom ik net op tijd onder de douche vandaan om de eerste exit polls van de verkiezingen te zien. Ik kijk nog tot laat in de avond naar de tv.
Inslaap-CD: Crowded House – Recurring dream

Donderdag

Weer vroeg uit de veren! Vandaag heb ik veel kleine klusjes (zowel voor Cook & Book als privé) op m’n to-do-lijstje staan. Ik maak bestellingen klaar, voer nieuwe boeken in, haal boodschappen en doe de nodige huishoudelijke klussen. Midden op de middag begin ik al met de voorbereidingen voor het avondeten, zodat ik straks relaxed kan gaan staan koken. Ik test een nieuw recept: groene curry met krieltjes en sperziebonen (uit “A simple table” van Michele Cranston). Heel lekker! Gelukkig heb ik voldoende licht om foto’s te maken, want deze komt zeker op dit blog.
’s Avonds werk ik nog wat verder aan de website en doe ik ook wat administratie.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 11 2017
Op weg naar de curry

Vrijdag

Een kalme dag. Ik ben de hele dag bezig met de website en de bestellingen. Omdat ik nog wat rozemarijn en een klein stukje Parmezaanse kaas in de koelkast heb liggen, besluit ik hiermee een spelt-sodabrood te bakken (klik hier voor m’n standaard sodabroodrecept). Het wordt een prima brood en ik besluit het als avondeten te nemen (nog warm…) met een beetje honing erbij.
Hoewel ik eigenlijk ’s avonds nog wat wil werken, blijf ik toch lekker lui op de bank hangen en ga ik op tijd naar bed.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 11 2017
Spelt-sodabrood met rozemarijn en Parmezaan

Zaterdag

Vroeg op! Vandaag is er een excursie in het kader van de cursus Foodjournalistiek: we gaan naar Rotterdam en maken daar een culinaire wandeling met Linda Roodenburg. Ik haal eerst Kyonne op in Arnhem en daarna rijden we naar het verzamelpunt aan het Midlandsplein.
De tour is leuk! Heel erg leuk zelfs, maar hier zal ik in een aparte blogpost meer over vertellen. Halverwege de middag rijden we terug naar huis en als ik thuis kom ben ik doodmoe… Het eten is eenvoudig: kip cordon bleu, zoete aardappelpuree en rucola. Ik ga vroeg naar bed en slaap als een roosje.
Inslaap-CD: –

De week van Riejanne 11 2017
Linda Roodenburg

Zondag

Ik ben weer helemaal fit en maak een paar lange boswandelingen met de hond. Tussendoor werk ik een paar uurtjes en schilder ik eindelijk het kozijn (dat al een paar weken in de grondverf staat) af met hoogglanslak.
Voor het avondeten maak ik de 4 kazen mac ‘n’ cheese van Anthony Bourdain (recept volgt nog op dit blog) met veldsla. Ik ga opnieuw vroeg naar bed: morgenavond ga ik weer naar Amsterdam voor de cursus Foodjournalistiek en wordt het vast en zeker weer veel te laat voor mij.
Inslaap-CD: Marvin Gaye – The ultimate collection (disc 1)

De week van Riejanne 11 2017
Mac ‘n’ cheese

Ik merk dat de frustratie over de troep die de verbouwing met zich meebrengt grip op me begint te krijgen. Bovendien gaat over anderhalve week de keuken eruit, wordt de schouw gesloopt en wordt het hier dus echt serieus een bouwplaats.Tegelijkertijd ben ik niet tevreden over de voortgang die ik maak met de webshop – mijn to-do-list lijkt alleen maar langer te worden. Eigenlijk heb ik geen tijd en energie voor de cursus Foodjournalistiek, maar juist dáár wil ik me de komende weken op focussen. Weet nog niet helemaal hoe ik dit aan ga pakken… wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *