Hoi, allemaal. Even een teken van leven van mij, want ik realiseer me dat ik erg stil ben (geweest). De laatste maanden heb ik voornamelijk heel veel gewerkt en dat doe ik nog steeds – maar zoals zovelen ben ik met m’n hoofd toch vooral bij het corona virus.

Hé Riejanne, hoe gaat het?

Goed. Ik ben niet ziek, voel me prima en heb geen koorts. Onze vriend Mark Rutte mag dan gezegd hebben dat de meesten van ons uiteindelijk het virus zullen krijgen (en applaus voor Mark dat-ie dat gewoon maar luid en duidelijk benoemde – feiten bieden geruststelling, want onzekerheid is killing) – ik ben stellig van plan om gezond te blijven. In januari heb ik nogal heftig de (gewone) griep gehad en een paar weken geleden liep ik nog een hele fijne voedselvergiftiging op, dus mijn weerstand is een beetje dubieus. Alle reden dus om m’n immuunsysteem te boosten, maar daarover hieronder meer.
Vooralsnog: alles ok hier!

En hoe gaat het met Cook & Book?

Deze zzp-er is still going strong. Lang leve PostNL dat nog steeds alle pakketjes bezorgt! De online verkoop loopt nog goed en wordt misschien zelfs een beetje gestimuleerd door iedereen die nu thuis zit, niet naar restaurants kan en dus gewoon lekker zelf gaat koken. Zolang PostNL en bol.com actief blijven, kan ik gewoon mijn ding blijven doen.
Deze tijd van het jaar is trouwens wel komkommertijd qua kookboekenverkoop en daarom was ik ook heel blij met diverse evenementen en beurzen in de periode maart t/m mei. Tja… die gaan dus (voorlopig) niet door en dat is financieel best een tegenvaller (en da’s best een understatement). Toch heb ik geen reden om te klagen, want ik heb immers nog een basis uit de online verkopen – en er zijn heel veel ondernemers die nu álles zien wegvallen.

Corona virus

Wat doe je eraan?

Ik doe er alles aan om het corona virus niet op te lopen én om het niet te verspreiden (voor het geval ik het ongemerkt tóch onder de leden zou hebben). Social distancing to the max! Ik loop echt letterlijk met een grote bocht om mensen heen, want in mijn beleving zijn alle anderen een potentiële virus-bom. Ik blijf zo veel mogelijk thuis (en ik werkte natuurlijk altijd al thuis), maar ik moet wel elke dag naar het postkantoor – en ook daar houd ik angstvallig afstand (ik vind 1,5 meter echt niet genoeg).
Gisteren heb ik een paar boodschapjes gehaald bij de plaatselijke Jumbo en daarvoor had ik mijn allesreinigerdoekjes meegebracht – ik heb namelijk eerst uitgebreid de (duw)stang van mijn winkelwagentje schoon staan poetsen. Daar werd wel een beetje raar naar gekeken, maar daar heb ik maling aan. Waarom doet niet iedereen dat? Waarom houden mensen niet meer afstand? Waarom sta je uitgebreid te kletsen en het gangpad in de supermarkt te blokkeren? Ga naar huis en ga gewoon ouderwetsch telefoneren als je iemand wilt spreken!

En verder?

Verder probeer ik dus vooral m’n immuunsysteem flink op te peppen. Dat houdt echt het corona virus niet tegen, maar je kunt het die onzichtbare etterbak maar beter zo moeilijk mogelijk maken. Ik eet me dus helemaal suf in de verse groenten, pers vlijtig sinaasappeltjes en drink veel glazen ’thee’ met plakken verse gember, citroen en een kruidnageltje.
Gelukkig kan ik nog steeds gewoon m’n wekelijkse groente- en fruitpakket ophalen bij De Meander en dus ziet mijn eetplanning er voor de komende week zo uit:

Corona virus

Allemaal verse spullen! En mocht dat niet voldoende zijn, dan heb ik nog een vriezer vol met ingevroren groente en fruit. Dat is m’n back up voor het geval mensen in m’n omgeving ziekelijk worden en ik daar m’n ‘eet je vitamientjes’-ideeën ga opdringen 😉

En wat is nu het belangrijkste?

Blijf gezond! Let op elkaar en laten we nu eens wat geduldiger en verdraagzamer zijn dan normaal. De beste weerstand tegen corona zijn we zelf: door verstandig en verantwoord op te treden. Dus: blijf thuis, was vaak je handen, houd afstand en isoleer jezelf als je griepverschijnselen gaat vertonen. Let’s flatten the curve, zodat ons geweldige medische systeem niet bezwijkt.
Wees een beetje lief voor elkaar, mensen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *